2018-11-05

Ett stort Grattis till Betty & Pär som i helgen blev BIR med cert och carcib på utställningen i Växsjö!

2018-11-02

Härligt!

Fredrik Zethraeus med sin Bissie fick idag en 7:a på fält i Ökl på Öland. En liten miss på vattnet i efg. gjorde att det räckte till ett 2:a pris. Ett stort Grattis till Er båda, det är ni väl värda! 

2018-10-19

Vi välkomnar vår nya flockmedlem Nattaset Tackar och Bockar "Alice som äntligen kommit hem till oss. Alice är 15 veckor gammal och är importerad från Finland. Hon har en svensk mamma som bor i Tolg utanför Växjö, hennes pappa kommer från Estland, man kan nästan säga att vi gick över ån för att hämta vatten....:)) och det var det verkligen värt. Nu ser vi framemot att ha Engelsk Setter i familjen igen.

2018-10-13

Favorit i repris! 
Idag på vårt särskilda prov på Charlottenlunds fina marker fick Ingmar & Barko ett 2:a pris i Ökl. Ett super Grattis till ett härligt Team!

2018-10-07

Ett super Grattis säger vi till duktiga ekipaget Barko & Ingmar, som i helgen startade på Svk Södras prov i Ökl. Det resulterade i ett 1:a pris på lördagen och ett 2:a pris på söndagen, inte illa att gå till pris båda dagarna. Så roligt för alla inblandade!

2018-08-04

Grattis!

Sanda Mosses Betty Boop blev idag BIM med cert och nordiskt cert i Svenstavik!!
Härmed har Betty sina tre cert, nu "fattas bara" ett 1:a pris i Ökl. på fält.

2018-07-31

Så har även duktiga Mari & Ziggy klarat av efg i Ökl. det resulterade i 10 på spår och 8 på vatten. Bra jobbat och ett stort Grattis!
 

2018-07-28

Grattis till alla Sanda Mosse valpar som fyller 2-år idag! Bosse blickar framåt mot nya äventyr

2018-07-08

Då var det dax för nästa Sanda Mosse hund att klara sina efg.
Det var duktiga Barko som fick 10-10 i Ökl. och blev bästa vattenhund. Ett super Grattis från oss! 

2018-07-07

Idag var det mamma Tilde och tre av hennes valpar som startade på efg.
Tilde - 10-10 i Ekl.
Bosse - 10-10 i Ökl.
Betty - 10-10 i Ökl och 6-10 i Ekl.
Lykke - 7-10 i Ökl.
Grattis till oss, bra jobbat alla! 

2018-07-05

Första hund och man ut på årets eftersöksprov blev Bissie och Fredrik som idag startade Ökl. Det resulterade i 10 på spår och 8 på vatten. Grattis till bra resultat och till en hund som verkligen vill lyckas - det lilla som fattas till en 10:a ligger inte långt borta, bra jobbat!

2018-06-20

Idag fick Sanda Mosse sin 4:e Viltspårchampion!
Ett jättegrattis till duktiga Lena & Brie. Det var verkligen inga lätta förhållanden, varmt, torrt, vitmossa och sand. Mycket bra prestation av både hund och förare, så imponerande! Super Grattis!!

2018-05-19

Hon är inte bara snygg!

Hon är duktig också! Bea & Alf fixade anlagsprovet i viltspår galant, Grattis bra jobbat!
 

2018-05-16

I dag fick vi ett glädjande besked från Kiruna. Sanda Mosses Beatrice blev BIR och BIS-4:a på Vorstehklubbens utställningen som hölls tillsammans med de Engelska raserna. Ett jättestort grattis från stolta uppfödare!

2018-06-05

Nu är det klart!! 
Idag blev Sanda Mosses B-Ziggy Viltspårschampion och dessutom ett Hp på prov nr. två - imponerande! Ett stort Grattis till ett härligt team, inte illa i denna värme. Vi är verkligen stolta uppfödare! 

2018-05-14

Vilka prestationer!!

Eric & Bosse sprang Hundlöpet xtreme 7,5 km på tiden 38,53 och kom därmed på en 12:e plats av 40st startande.
Hanna & Tilde sprang xtreme 15 km på tiden 1 tim och 21 min. De vann priset "Bästa kvinnliga ekipage" och kom 3:a sammanlagt av 16st deltagare. Tiden mellan 2:a och 3:e plats var endast 3 tiondelar och då sprang ändå Hanna fel på ett ställe. 
Det måste även nämnas att banan i Ursviks är väldigt kuperad över stock och sten samt att termometern visade på 22 grader, otroligt bra jobbat av alla två och fyrbenta som statade och naturligtvis ett extra grattis till Eric, Hanna, Tilde och Bosse. Bra jobbat!!

2018-04-09

I helgen startade tre av Sanda Mosse valpar på Huvudprovet i Danmark. En helt fantastiskt trevlig och rolig helg fick vi tillsammans med alla likasinnade hundvänner.
Sanda Mosses Betty Boop startade i ÖKL både lördag och söndag och efter att ha startat lite vidlyftigt gick Betty från klarhet till klarhet. Men man ska ha lite tur också eller iallafall inte otur, på lördagen var marginalerna små mellan ett 1:a pris och ett eg. Tyvärr lyfte rapphönsen sekunden för tidigt för att det skulle bli en godkänd fågeltagning, på söndagen kunde Betty inte hålla sig när rapphönsen flög lågt framför nosen så det blev en eftergång och ett eg. 
Sanda Mosses Bosse startade unghund på söndagen. Han gick starkt med en lite vidlyftig reviering men var med till "The bitter end" men lyckades tyvärr inte få till en fågeltagning så ett eg även där.
Sanda Mosses Brie startade unghundsklass på söndagen och är så glad att vi fick vara med och se detta. Brie startade sitt första släpp med en perfekt fågeltagning och som domaren sa "kunde inte gjorts bättre". Den lever vi länge på . Sedan fick Brie vänta till slutet på dagen för att få sin tid medans de andra jagade fågeltagningar. Det första hon gör i andra släpp är att gå upp i en remiss och fatta stramt stånd och upp kommer en hare på avance. Sedan tyckte Brie att hon kan själv och blev lite ohörsam - men vad tusan vilken hund att hitta vilt. Släppet avslutades med att Brie fattade stånd för en nyslagen singelhöna som lyfte innan Lena och domaren hann fram. Med lite träning på revideringen och kontakten kommer de bli farliga framöver  Ett superstort Grattis till Lena Karén och Brie som fick ett 2:a pris!

2018-03-26

Så har Sanda Mosse fått sin 2:a Viltspårs Champion genom Bosse. Vi är verkligen glada och stolta!

Sanda Mosses Bosse

2018-03-25

På SVK Småland-Östergötlands Årsmöte erhöll Fredrik och hans Bissie två stycken vandringspris. Dels Bonzos pris för årets bästa vatten i öppenklass och dels Utterns pris för bästa vatten. Riktigt roligt och Grattis till fina prestationer!

Fredrik & Bissie

2018-03-17/18

Fältträning med Uffe Beck Andersen.

Helgen startade på Anna Berg och Eva Björks jaktmarker, de var så snälla som ställde sin mark till förfogande till oss då marken vi planerade att vara på var för hård och isig. Det är även Anna som är fotograf.
Sju av tio valpar var närvarande vilket är riktigt roligt, vi hade även en liten gökunge med i Hanna Lundqvist och hennes Xita.
Hundarna gick riktigt bra även om första släppet blev lite som att släppa loss unghästar på grönbete. Det som är roligt att se är att även om lydnaden ibland skulle kunna vara lite bättre så är det glada hundar som har bra kontakt med sina förare.
Men så tråkigt det hade varit om man inte skulle ha något att jobba med - kommer bli hur bra som helst framöver. Söndagens träning var på vår jaktmark där vi fortsatte att jobba med reviering och följsamhet.
Naturligvis hann vi även med mat, dryck och en massa tjat på lördagskvällen.

Delar av gänget på de stormiga Skånska fälten
Lykke
Bosse
Lena & Brie
Betty & halva Pär
Mari & Ziggy
Gänget! Ziggy ville inte vara med på bild.

2018-03-14

Vid SVK Södras Årsmöte fick Pär Svahn och Sanda Mosses Betty Boop ta emot diplom och plakett för sitt 1:a pris på fält.
Grattis till ett bra teamarbete och det här är bara början!

2017-11-25

I dag var vi på SVK Södras trevliga Adventsutställning med duktiga och trevliga domaren Bertil Lundgren. Fyra av Sanda Mosses valpar ställdes ut med fin fina resultat.
Sanda Mosses Barko blev BIM med ck och cert
Sanda Mosses Betty Boop 3:e bästa tik med ck och reservcert
Sanda Mosses Bosse Excellent
Sanda Mosses Bissie Excellent
Grattis till alla berörda!

Trollängens Turi BIR & Sanda Mosses Barko BIM
Eva & Barko
Madeleine & Bissie
Pär & Betty
Jarri & Bosse

2017-11-18

Här en bild på Tilde och dotter Brie och sonen Bosse. Det går inte att ta miste på att de är släkt - eller hur...;))
Om allt går som planerat får de syskon till sommaren/ hösten! 

2017-10-16

Nu har vi landat efter Riksprovet på Gotland. Sex av Sanda Mosses valpar kom till start och två stycken gick till pris. 
B-Lykke/Rolf och Barko/Ingmar fick var sitt 2:a pris, riktigt bra jobbat då det var lite svåra förhållande med kraftig vind och lätta fåglar.
Betty Boop och Pär fick mota domarna pris för bästa spår UKL - ett stort Grattis till er alla från stolta uppfödare.
De övriga fyra - B-Ziggy, Brie, Bissie och Betty Boop hade tyvärr stolpe ut, men fick lovord av domarna och det är bara att komma igen. Bra kämpat alla.
Tyvärr så fick Beatrie "Bea" strykas då hon började löpa två dagar innan start, Bosse fick en konstig infektion och mamma Tilde har haft anaplasma och var i karens efter medicineringen. Hon hann även två dagar innan start skada sin tass och fick sy fem stygn så det hade inte blivit någon start i allafall. Ja, det har verkligen inte varit familjen Sandströms höst,men det är bara att bryta ihop och komma igen.

Lykke & Rolf
Barko & Ingmar
Betty & Pär

2017-09-18

Glada nyheter från norr!
Sanda Mosses Beatrice fick ett 2:a pris på fjällprovet uppe i Pirtivuopio. Fåglarna var lätta och lyfte innan visad avance, inte lätt för en unghund. Mycket bra jobbat Alf och Bea, ett jättegrattis från stolta uppfödare!

Sanda Mosses Beatrice!
Pristagarna!

2017-09-07

Nu har vi landat hemma i Skåne efter knappt två veckor uppe i norr. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Vi fick avbryta vår resa och istället uppsöka Gällivare sjukhus efter att Jarri fått någon konstig infektion i magen. Läkaren beordrade att vi snarast möjligt skulle bege oss hem för utredning då proverna inte var bra. Så det blev inte något skogsprov för Jarri och Bosse och endast ett för Tilde och mig. I väntan på att magen skulle lugna sig passade jag och Tilde på att gå Ladypokalen i Arvidsjaur. Så roligt det var! Tilde sökte mycket bra med fart och följsamhet, blev lite yvigare i sitt sök på slutet av dagen då hon ville söka längre ut efter fågel. Men då fåglarna hade bestämt sig för att ha möte någon annanstans än där vi befann oss blev det tyvärr ett eff. (gällde hela gruppen) 

Men vi hade några otroligt härliga dagar uppe i Kiruna där Sanda Mosses Beatice bor med familj. De tog oss (mig, Jarri hann med en dag) med på skogsjakter, fjälljakt och släktkalas. Det är verkligen en trevlig och duktig hund de fått i lilla Bea, full rulle med bra kontakt. Även Bosse jobbade på riktigt bra men han behöver dock mogna lite till, jag gick med honom i tre dagar.
Det stora äventyret var nog iallafall när vi åkte helikopter från Abisco över träsket. Vilken dag - härligt väder, underbar miljö och duktiga hundar. 
Ett stort tack för gästfriheten familjen Aidantausta. Även roligt att träffa trevliga Bengt Siikavara och Elisabeth Johansson som var med oss några dagar. Nästa år gör vi om det igen med en frisk Jarri!!
Bilder under fliken övriga bilder!

2017-09-02

Kom trevliga nyheter från Fredrik & Madelaine dag!
Sanda Mosses Bissie fick Excelent i juniorklass på Småland-Ölands internationella hundutställning i Böda sand. Stort grattis till Er och fina Bissie!

2017-08-19/20

I helgen träffades HELA kullen, så roligt att se alla 10 valpar in action. Vi hade en tvådagars fältkurs nere hos Patrik Sjöström på hans marker runt Tomelilla. Det var två härliga dagar med hundar som gick bra och tog för sig på ett bra sätt. Det man kan se är att de börjar bli egna individer och har utvecklats olika allt efter personlighet och förutsättningar. Ska bli spännande att följa alla framöver. Fler bilder under bilder!

2017-08-06

Ett jättestort Grattis till duktiga Fredrik och Sanda Mosses Bissie som idag på Småland-Östergötlands ordinarie eftersöksprov fick 10-10 i Ökl. 
Bissie blev även bästa öppenklass hund starkt gjort av en nyss fyllda 1-åring!!

2017-07-29

I dag var det särskilt prov i Mala på Paul Nilssons fina marker. Paul var även dagens domare och Martin Bruck provledare, tillsammans med hans privatsekreterare Katarina Bruck.
Fyra av Sanda Mosses valpar startade tillsammans med sin mor Trollängens Tilde med fin fina resultat.
Trollängens Tilde S 10 - V 10 Ekl. 
Sanda Mosses B-Lykke S 10 - V 9 Ukl äg. Rolf Grönstedt
Sanda Mosses Betty Boop S 8 - V 10 Ukl äg. Pär Svahn
Sanda Mosses Bissie S 10 - V 10 Ukl äg. Fredrik Zethraeus
Sanda Mosses B-Ziggy S 10 - V 8 Ukl äg. Mari Lundkvist
Verkligen roligt med så duktiga hundar och förare.
Grattis till alla!

2017-07-28

Tänk vad tiden går fort.
För ett år sedan föddes 10 st härliga valpar på Sanda Gård och idag fyller de redan 1-år.
Ett stort Grattis alla 10 underverk och ett stort tack till alla härliga valpköpare som tagit hand om Tildes valpar.
Vi har en härlig och spännande tid framför oss!

2017-07-25

Stort Grattis säger vi till Mari Lundkvist och Sanda Mosses B-Ziggy som idag fick 9 på vatten och 9 på spår.
Ett härligt team!!

2017-07-19

Idag var det Lena och Sanda Mosses Brie som klarade spår och vatten med bravur med V9 & S9!
Ett stort Grattis från stolta uppfödare.

2017-07-16

Härliga nyheter från Norr. Sanda Mosses Betty Boop blev BIR uppe i Piteå idag.
Stort Grattis till från stolta uppfödare.

2017-07-12

Ikväll var det debut för två av Sanda Mosse valparna i eftersöks- grenarna.
Barko: Ukl V 9 - S 10, Ökl V 10 - S 9
Bosse: Ukl V 10 - S 10
Ett jättestort Grattis till både hundar och förare.

2017-07-09

Helgen har gått i utställnings - och eftersöksträningens tecken.
Fredagens resultat: Trollängens Tilde excellens ck 2:a bästa tik, Sanda Mosses Bosse excellens, Sanda Mosses Betty Boop excellent - båda med mycket god kritik.
Lördagens resultat: Trollängens Tilde excellens ck 2:a bästa tik, Sanda Mosses Bosse excellens ck.
Söndagen var det träning i spår och vatten för hela slanten hemma hos Trollängens. Alla var glada och nöjda både hundar och ägare, tack Anette och Matti för all hjälp och trevlig sällskap 

2017-06-18

I helgen har tre av Sanda Mosses "valpar" visat upp sig i utställningsringen. Först ut var Sanda Mosses Beatrice "Bea" som ställdes ut på Svk Malmfältets utställning i Kiruna under lördagen. Det blev ett Excellent med ck och andra bästa tik efter BIR-tiken.
På Riksutställningen i Härnösand visades Sanda Mosses Barko och Sanda Mosses Bonus. Barko fick ett Excellent och blev bästa juniorhane, Bonus fick Very god och blev därmed 4:e bästa juniorhane. Ett stort Grattis till alla från stolta uppfödare!

Alf & Bea

2017-06-05

Grattis Bosse & Jarri som idag fick ett förstapris i Ökl viltspår!

Bosse & Jarri

2017-05-29

Ett stort Grattis till Fredrik som idag med sin duktiga Bissie fick ett 1:a pris i Ökl viltspår!

Bissie & Fredrik

2017-05-23

Nu kan duktiga Barko titulera sin SE VCh! Ett stort Grattis till Ingmar och Barko som verkligt är ett bra Team.

Barko & Ingmar!

2017-05-07

Två glada killar som i helgen fick ett 1:a pris i Ökl i viltspår med sina duktiga hundar. Super stort Grattis till båda två!

Lykke & Rolf samt Barko & Ingmar

2017-05-05

Idag var det Lykke & Rolf som galant klarade anlagsprovet i viltspår. Ett stort Grattis säger vi!

Sanda Mosses B-Lykke & Rolf Grönstedh

2017-04-30

Vilken härlig Valborg - solen skiner och det är äntligen vår i luften. Det har varit en riktigt rolig och intressant dag på flera sätt.
Tilde har gått BPH och det var inga överraskningar där inte. En trygg, nyfiken och stabil vorsteh med en positiv attityd. Verkligen härligt att få äga en sådan hund. 
Och Barko och Ingmar Tykesson har klarat anlagsprovet i viltspår idag, Grattis till ett duktigt ekipage.

Sanda Mosses Barko & Ingmar Tykesson

2017-04-28

På sina 9-månaders dag har idag fem av Sanda Mosses valpar klarat anlagsprovet i viltspår. Verkligen roligt och ett stort grattis till hundarna och dess ägare.

Hela gänget!
Sanda Mosses Betty Boop & Pär Svahn
Sanda Mosses Bissie & Fredrik Zethraeus
Sanda Mosses B-Ziggy & Mari Lundkvist
Sanda Mosses Brie & Lena Karén
Sanda Mosses Bosse & Jarri sandström

2017-04-14/15

Så var det dax för Sanda Mosses valpar att ha sin första fältträning, den ägde rum runt Tomelillatrakten på Stefan Nilssons marker.
Man kan säga att det verkligen var ett Aprilväder!! Långfredagen bjöd dock på sol och moln men en bitande kall vind, lördagen var en riktig prövning med regn, regn, hagel, snöstorm och så åter regn under hela dagen. Tilläggas är att regn och hagel kommer inte uppifrån och ner på de Skånska fälten utan horisontellt. Detta innerbär att under lördagen blev det inga kort tagna utom ett när vi satt och fikade i Stefans lagerlokal. Trots väder och vind så fanns det inga sura miner alla var otroligt taggade och positiva.
Hundarna var verkligen duktiga och man såg skillnad dag två att de började så smått förstå varför de sprang i den gröna spenaten, vissa mer än andra men det är som med oss människor vi lär och utvecklas olika. 
Det är så roligt att vi lyckats få så positiva och taggade valpköpare som verkligen tar hand och förvaltar Tildes valpar. Tre stycken kunde inte komma men kommer ner till höstens valpträning så förhoppningsvis blir vi alla tio då - så roligt. 
Under fliken bilder/valpträffar finns fler bilder.

Sanda Mosses B-Ziggy
Sanda Mosses Brie

2017-03-21

Igår kom det ett trevligt mail från Alf och Torun som har Sanda Mosses Beatrice "Bea". Det märks att vi bor i ett avlångt land när man ser hur mycket snö det är uppe i Kiruna. Bea med familj har haft en riktigt härlig helg med ripa, spring och lek, det ser verkligen underbart ut.

2017-03-21

I helgen var det återträff och uppföljning av förra valpträffen. Så roligt och intressant att se hur alla jobbat med sina hundar och vilket framsteg alla hade gjort. Den här helgen lades mer fokus på hur varje individ ska med hjälp av Uffes verktyg jobba vidare med sina hundar. 
Söndagen gick precis som förra träffen i viltspårens tecken under Ingmars ledning och med hjälp av duktiga Kattis. Vi hade intressanta övningar som skottplatsundersökning, hitta utgången från rutan (öppenspår start). Alla hundar var riktigt duktiga, fel på näsan är det inte...:)) På morgonen efter samlingen åkte alla ut för att lägga ett "prov" anlagsprov som sedan gicks på eftermidagen. Lite småjusteringar så kommer det gå galant på provet senare i vår. Det ska verkligen bli intressant och nervöst att följa alla framöver (precis som när barnen skulle tävla)
Under fliken bilder/valpträffar finns fler bilder.

Genomgång inför övningen!
Sanda Mossens Bissie

2017-03-09

Då har Sanda Mosse haft sin första valpträff. Det var verkligen roligt och intressant att möta 8 av 10 valpar och se hur de utvecklas så här långt. På lördagen stod lydnad på schemat, instruktör Uffe Beck Andersen ledsagade valpar och dess ägare genom dagen som förflöt riktigt bra. Var och en fick tips och råd samt läxa med sig hem på vad de skulle jobba på till nästa gång. Dagen/ kvällen avslutades med middag och en massa tjat precis som det ska när man har trevligt. Efter frukost bar det av till Kågerödstrakten och Ingmar som lotsade oss igenom konsten att gå viltspår. Tillsammans lades det spår som sedan var och en fick gå. Att man bor i blåsiga Skåne märktes tydligt under söndagen då vi nästan blåste bort, men vi klarade oss undan regn som tur var. Bilderna blev lite si så från söndagen då det var så himla blåsigt och kallt så fotografen höll på att frysa fingrarna av sig...;))
Under fliken bilder/valpträffar finns fler bilder.

2017-02-27

Igår debuterade Sanda Mosses Betty Boop i utställningsringen. Och vilken debut - hon blev BIS 2:a med mycket fina vitsord på Hässleholms valputställning.
Ett jättestort grattis till ägarna Pär & Lotta Svahn från stolta uppfödare!

2017-01-06

God fortsättning önskar vi på Sanda Mosse.
2016 var ett tecken i väntan på löp, parning och tillslut en härlig valptid. Nu har det gått ca 5,5 månad sedan Sanda Mosses valpar föddes. Både en tid som gått fort men också en tid där det hänt så mycket. Tänk för drygt 5 månader låg alla valpar i Tildes mage, lite svårt att förstå. Men nu är det slut på "slappartiden" och att bara vara "söt".......

Nu blickar vi framåt mot 2017 som kommer bli ett spännande och roligt år. Svk firar 100 år med ett hejdundrande Jubileumsår som vi naturligtvis kommer att medverka i. Sanda Mosses Bosse kommer göra debut i både provsammanhang och i utställningsringen och mot slutet av året även på jaktmarken. Vår förhoppning är att vi kommer få se så många Sanda Mossen valpar som möjligt ute i action under året. Vi börjar redan i Mars med lydnadsträning och i April med fältträning - ska bli så roligt att träffa merparten av valparna.
När det gäller mor Tilde så kommer hon som det ser ut i daxläge starta Jubileumsprovet i skog, Riksprovet samt Jubileumsfullbruksprovet. Sedan får det bli jakt för hela slanten.
Elsa får hänga med så mycket som möjligt då hon tyvärr har en segdragen skada i tassen och Oscar vårt charmtroll är vi glada för så länge han är med oss. Som ni ser på bilden nedan så är flocken på väg mot olika mål.
Vi önskar er alla ett härligt och händelserikt år och förhoppningsvis ses vi där ute i hundvimlet!

2016-12-16

2016-10-16
Här kommer en bild på mor Trollängens Tilde och son Sanda Mosses Bosse!
Ibland är det härligt att ha en trygg famn att luta sig emot när man tuggar på en pinne. När det gäller lek och bus kan man ibland undra vem som är barnsligast mor eller son...Tilde har verkligen saknat sin bästa kompis Kalle och bara väntar på att Bosse ska växa upp så de kan leka fullt ut!

2016-10-04
Nu har det gått drygt en vecka sedan valparna flyttade hem till sina nya hem. Det är så roligt att höra att de trivs och har acklimatiserat sig så bra till sina nya hem.
Själv har jag passat på att ta en tripp tillsammans med Tilde upp till Stockholm för att hjälpa ena sonen att fixa till hans lägenhet. Jobbigt men kul när det blir bra. Kan dock konstatera att jag många gånger under veckan längtade tillbaka till lugnet på Mossen. Ingen hitt att köra släpkärra, besöka Ikea och div. butiker på helgen i storstaden....:))
Hemma fick Bosse busa runt med gammelgubben Oscar som uppskattades av båda.
Här några bilder på Bosse bus!

Bosse & Oscar

2016-09-19

Vi har haft fullt upp de sista veckorna med härliga aktiva valpar och trevliga besök från valpköpare/ släkt och vänner. Därför har hemsidan inte blivit uppdaterad. Men ha tållamod efter helgens valpleverans kommer vi att uppdatera med nya bilder och nyheter.

2016-09-12

Idag fick Tilde lite ensamtid utan valparna en stund. Vi besökte grannens hästhage som ligger precis utanför vår tomt för lite spring i all enkelhet.

På span över fälten!
Och ser där en hare!

2016-07-29
Igår den 28 juli fick Trollängens Tilde 10st välskapta valpar. Fördelningen är 6st Tikar och 4st Hanar, allt gick bra och vi är naturligtvis överlyckliga.
Nu följer en spännande och intressant tid då vi får följa dessa underverk.

2016-07-08
Ja, så vad det det här med Kennelnamnet. Vad är det man säger – tredje gången gillt!
 
Vi fick inte första namnet Mossen godkänt, så det fick bli ett nytt försök med Sanda Gård som är namnet på vår gård. SKK godkände namnet och sa att det brukar i slutändan bli det namn SKK  godkänner - så vi chansade på det. Allt för att få igång vår hemsida så vi kunde göra reklam för vår kennel inför parning och valpning.
Döm om vår förvåning när FCI inte godkände Sanda Gård, så det fick istället bli en hybridlösning – Kennel Sanda Mosse. Inget fel i det namnet men nu hade vi etablerat namnet Sanda Gård. Alltså så har vi valt att behålla namnet Sanda Gård på vår hemsida men vi har för säkerhets skull valt både sandagard.com och sandamosse.com som domännamn – allt för att göra det enklare för er att hitta oss.

2016-06-27
Idag konstaterades det att Tilde är dräktig, allt helt normalt enligt veterinären. Det finns ett antal valpar, hur många får tiden utvisa när de ser dagens ljus i slutet av juli. Vi är verkligen glada och förväntasfulla inför valparnas ankomst. 

2016-05-30
Nyss hemkommen från vår parningsresa i Tyskland. Två parningar blev det fredag-/ lördag kväll, båda lyckade. Nu hoppas vi på att det har lyckats och att det kommer ett gäng härliga valpar i slutet på juli. Vi hade verkligen några underbara dagar i Bedburg-Kaster (ligger utanför Köln) Roligt att träffa Lennox och han ägare över en bit god mat och dryck och massor med hundprat. Vi hann även med att vara riktiga turister i Köln, varmt och mycket folk men trevligt..:))

2016-05-21
Idag på SVK Södras vårutställning blev Trollängens Tilde BIS 1:a! Domare var Charlotte Jacobsson och Handler för dagen Jarri Sandström. 

2016-04-09
Idag fick vi den härliga nyheten att Tildes bror Trollängens Traj har blivit Årets strävhårshane 2015! Ett stort Grattis till ägaren Johan Karén. Lite roligt är det också att Tilde kom tvåa endast slagen med ålder! Inte att glömma att förra året var Trollängens Tova (Sansa) Årets strävhårstik 2014, vilken kull Trollängens T-kull. Ett stort grattis till uppfödarna Anette Erlandsson och Matti Palm!!

2016-03-17
Nu summerar vi år 2015.
SE Uch & SE Jch Trollängens Tilde har under 2015 blivit utställningschampion och jaktchampion genom att få en 8:a på fält i öppenklass och två 8:or på fjäll i elitklass på endast 4 starter. Tilde erhöll även Åke Sjöströms minnespris under Mittådalens ordinarie prov samt blev bästa elithund båda dagarna. Hon blev även resultatsmässigt på jaktprov bästa strävhårshund under 2015 (dock inget pris men vilken ära) På SVK Södras årsmöte erhöll Tilde två vandringspris för bästa öppenhund 2015. 

2016-03-12
I senaste numret av Vorsteh tidningen nr 1 hittade vi lite trevlig läsning. Under rubriken "Summering av prov och utställning 2015" kunde man läsa att Trollängens Tilde var den tredje bästa provhunden samt den bästa strävhårs hunden, detta på endast 4 starter. Vi är verkligen glada och stolta över vår Tilde.

2016-01-21
Nu har även vintern kommit till Skåne och vi går bara och väntar på att Tilde ska börja löpa. Vi håller tummarna att det blir en tur till Tyskland snart. 
 

                     God Jul och Gott Nytt År!
               Önskar Sanda Mosses Kennel